Ondersteuning op Office 2007 stop!

Microsoft stopt op 10 oktober 2017 met de ondersteuning voor Office 2007.

Dat laat het Amerikaanse bedrijf weten. Stoppen met ondersteuning betekent dat er na die datum geen nieuwe (veiligheids)updates komen. Eventuele nieuwe problemen met de programma’s uit Office 2007 worden niet meer opgelost. In Office 2007 zitten onder andere Word, Excel, Powerpoint, Outlook 2007.

Veiligheidsrisico
Programma’s en systemen die geen ondersteuning meer krijgen, blijven gewoon werken bij de mensen die ze op de computer hebben. Wel zijn zulke programma’s extra aantrekkelijk voor cybercriminelen en hackers. Gezien het verhoogde veiligheidsrisico is het niet aan te raden de programma’s van Office 2007 te blijven gebruiken op computers met internet.

Via gaten in verouderde software dringt veel software van criminelen binnen. Door upgrades van de verouderde software wordt dit voorkomen, maar wanneer er geen nieuwe updates meer beschikbaar zijn, loop je direct gevaar.

Ons advies
We adviseren om uw Microsoft Office 2007 te upgraden naar een nieuwere versie als de computer waarmee u werkt en voorzien is van office gekoppeld heeft met het internet.
Wij adviseren u graag hierover, neem contact met ons op voor meer informatie.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *