Graag willen we je op de hoogte stellen van enkele veranderingen bij Van Kempen ICT.

Door de enorme aanhoudende drukte kunnen wij niet meer altijd aan alle vraag voldoen en de service bieden die je van ons gewend bent. Hierop hebben we besloten per 1 mei te gaan samenwerken met TVI Computers in Horst.

Peter van Kempen ging na eerder werkzaam te zijn geweest bij TVI in dienst als Systeem en Technisch applicatiebeheerder in de huisartsenzorg. Hij startte Van Kempen ICT naast zijn fulltime baan en in de afgelopen 6 jaar is zoals je waarschijnlijk ook weet het bedrijf snel gegroeid met diverse leuke en grote projecten. In de afgelopen jaren hebben Van Kempen ICT en TVI al met regelmaat samengewerkt.

Zoals je hierboven leest is TVI voor ons altijd al een betrouwbare en bekende partner geweest, en ook de aankomende jaren hebben wij er het volste vertrouwen in. Van Kempen ICT zal onderdeel gaan worden van TVI Computers. Beide bedrijven slaan de handen ineen, onder het motto ‘samen kom je verder dan alleen’.

Wat er gaat veranderen? Voor jou verandert er niet veel. Het telefoonnummer en emailadres blijft hetzelfde. Wel kunnen we je sneller helpen en zijn beter bereikbaar. TVI heeft een eigen winkel, een uitgebreide technische dient en lost natuurlijk ook ICT problemen op aan huis, op kantoor of op afstand.

Onze adresgegevens van kantoor en nieuwe winkel zullen vanaf 1 mei 2018 zijn:
Van Kempen ICT / TVI
Venrayseweg 6
5961 AG – Horst

Wij kijken met vertrouwen richting de toekomst en staan nog steeds graag voor je klaar!

 

By Peter / Algemeen / / 0 Comments

Aangezien half Noord Limburg aan het carnavallen is, collega’s meedoen aan optochten, feesten / evenementen én locaties moeilijk te bereiken zijn ivm. de optochten en evenementen hebben wij besloten dit jaar vanaf zaterdagmiddag 10 februari 13:00 even rust te nemen tot en met dinsdag 13 februari. U kunt ons dan wel e-mailen voor bijvoorbeeld een bestelling, afspraak of vragen.  Wij zijn alleen per e-mail bereikbaar en zullen uw bericht zo spoedig mogelijk beantwoorden.

Voor noodsituaties zijn wij te bereiken via de bekende weg (neem contact op direct met Peter, vaste zakelijke klanten hebben dit nummer). Indien u zo spoedig mogelijk geholpen dient te worden maar geen vaste zakelijke klant bent dan adviseren wij u het contactformulier op onze website in te vullen, wij pakken dit dan zo spoedig mogelijk op.

“Kiek dizze jonge ‘ns blej zien”, zeggen we dan.

Jullie hebben ze vast al zien stralen, de ‘shiners’ van Resia 2 van Vv Resia’42. En als je ze niet op het veld ziet, zie je ze wel voorbij komen op de pagina van De Kelderklasse.

Van Kempen ICT en Cafe en cafetaria het centrum wellerlooi hadden na afgelopen kampioenschap samen de gedachte om dit topteam te steunen als shirtsponsor. Want voordat je het weet komen ze op de buis, en daar wilde wij zeker van mee profiteren.

Peter kon door een storing helaas niet op de presentatie zijn,  maar heeft vandaag een shirtje als dank in ontvangst mogen nemen!

WhatsApp komt regelmatig met updates. Wij kunnen ons voorstellen dat u niet van al die nieuwe functies op de hoogte bent. Daarom delen we in deze tip vijf slimme WhatsApp hacks met u.

1. Lootjes trekken via WhatsApp

Binnenkort verwelkomen we Sinterklaas weer in ons land. Met de feestdagen in het vooruitzicht zullen veel gezinnen ook weer lootjes gaan trekken. De meeste mensen doen dit al jaren niet meer op traditionele wijze met handgeschreven briefjes, maar maken gebruik van bijvoorbeeld Lootjestrekken.nl. Een fantastische uitkomst, met als enige nadeel dat u van alle deelnemers het e-mail adres dient in te vullen. Maar wat was dat adres ook alweer? Geen zorgen, want wist u dat het ook mogelijk is om lootjes te trekken via WhatsApp? Makkelijker wordt het niet. Hoe? Ga naar deze pagina. Vul hier uw gegevens in zoals uw naam, e-mail, datum en het gewenste cadeaubedrag. Typ onder ‘Uitnodiging’ een persoonlijk berichtje naar de desbetreffende deelnemers. Klik vervolgens op de knop ‘Groep voor app maken’ en klaar is kees! Een kind kan de was doen.

2. Verzonden berichten intrekken

De functie waar de meeste mensen al tijden op zitten te wachten is eindelijk door WhatsApp geïntroduceerd. Heeft u de laatste update van WhatsApp? En heeft u een berichtje verstuurd naar iemand in uw lijst waar u spijt van hebt? Geen probleem. U heeft vanaf nu namelijk 7 minuten de tijd om uw verzonden bericht in te trekken. Hoe? Het was al mogelijk om berichten te verwijderen, maar dan alleen voor uzelf. Een bericht terugtrekken zodat de ontvanger het bericht niet te zien krijgt, werkt ongeveer op dezelfde manier. Wanneer u op het prullenbakje klikt, krijgt u de optie om het bericht te verwijderen voor uzelf of voor iedereen. Het bericht wordt ook verwijderd uit de notificaties van de ontvanger. Wanneer u heeft gekozen voor de optie ‘Verwijder voor iedereen’, ziet u gelijk dat het bericht is verwijderd. Pluspunt: de functie werkt niet alleen voor tekst, maar ook voor foto’s, video, geluidsberichten, bestanden en meer. In de toekomst komen de stickers daar nog bij.

3. Live locatie delen

Het is sinds enige tijd mogelijk om via WhatsApp realtime uw locatie te delen. Met deze functie wordt de locatie waar u zich bevindt voor een bepaalde tijd continu doorgegeven aan de ontvanger. Nu horen we u denken: heb je daar dan iets aan? Jazeker! Deze functie kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer u onderweg bent naar huis, en u uw reis realtime wilt delen met uw partner. Zo weet deze precies waar u bent en of hij of zij u nog even langs de supermarkt kan sturen. Of dat er bijvoorbeeld nog wel even gewacht kan worden met koken. Zo zijn discussies over koude maaltijden verleden tijd 😉 Hoe? Open WhatsApp en selecteer de chat waarin u uw locatie live wilt delen en tik in de chat op het plusje. Selecteer vervolgens de optie ‘locatie’. Nu ziet u de optie verschijnen ‘Deel live locatie’. U kunt uw locatie live delen voor 15 minuten, 1 uur of 8 uur. Kies de gewenste periode en u bent klaar om live te gaan.

4. Belangrijke gesprekken vastpinnen

Wellicht een herkenbaar scenario: na een drukke dag opent u WhatsApp en ziet u dat u tientallen, misschien wel honderden berichten heeft ontvangen. U heeft waarschijnlijk niet altijd tijd of zin om direct op al die berichten te reageren. Maar hoe kunt u uzelf er toch aan herinneren dat u een bepaald gesprek, zodra u in de gelegenheid bent, weer verder oppakt? Simpel: door WhatsApp chats vast te pinnen! Hoe? Voor iOS geldt: swipe in het tabblad ‘Chats’ van WhatsApp het gesprek dat u wilt vastpinnen van links naar rechts. Kies vervolgens ‘Pin vast’ en voilà: het gesprek staat vast gepind bovenaan in uw lijst! Voor Android gaat vastpinnen net iets anders in zijn werk: houd het gesprek dat u wilt vastzetten in het tabblad ‘Chats’ ingedrukt. Vervolgens verschijnt er bovenin het scherm van uw telefoon een pin icoontje. Wanneer u hier op drukt, wordt het gesprek vastgepind.

5. Groepsbellen

Iedereen heeft wel een paar groepsgesprekken in zijn of haar WhatsApp lijst. Een onwijs handige functie van WhatsApp, die binnenkort wordt uitgebreid met de mogelijkheid ‘groepsbellen’. De functie groepsbellen is op het moment van schrijven nog niet officieel geïntroduceerd, maar WhatsApp werkt wel aan deze nieuwe mogelijkheid. Dat betekent dat wanneer u een WiFi verbinding heeft, u onbeperkt gratis kunt bellen met meerdere personen tegelijk! Wanneer deze functie wordt gelanceerd is nog onbekend, maar we houden u uiteraard op de hoogte.

By Peter / Virussen / / 0 Comments

Op Facebook Messenger gaan momenteel berichten rond met een virus. Je denkt dat je een video van jezelf gestuurd krijgt, maar wanneer je doorklikt is de kans groot dat je kwaadaardige software binnenhaalt.

Opgelicht?! waarschuwde al eerder voor deze gevaarlijke berichten. Momenteel worden deze weer massaal gedeeld. Wees dus alert!

Privé-bericht over video

Je ontvangt een privé-bericht van een bekende waarin een video, die zogenaamd van jou is, wordt aangekondigd. In het bericht staat dan bijvoorbeeld ‘Ik kijk naar jou’ of ‘Je hebt jezelf laten opnemen’. Bijgevoegd is een link die lijkt te verwijzen naar Youtube. Hierdoor denk je dus dat het echt om een filmpje gaat. Niets is minder waar. Klik niet op de link en waarschuw de afzender.

Wat kun je doen als je hebt geklikt?

Je doet er verstandig aan in ieder geval onderstaande stappen te doorlopen als je geklikt hebt op een vreemde link in een bericht op Facebook Messenger.

  1. Open de browser, check of er plugins in staan die je niet herkent, en verwijder deze. (Als je de link hebt geopend met je smartphone dan kun je deze stap overslaan)
  2. Ga naar het app-overzicht van Facebook. Onder het blokje ‘Apps, websites en plug-ins’ klik je op Bewerken > Uitschakelen.
  3. Verander je wachtwoorden, en verwijder de betreffende berichten. Vergeet niet om ook je vrienden te waarschuwen, mogelijk zijn de berichten ook namens jou doorgestuurd.

Ook verstandig:

  • Check even je actieve sessies op Facebook en verwijder onbekende activiteiten. Hoe je dat doet lees je op de site van Radar.
  • En stel ‘Aanmeldgoedkeuring’ in via het tabblad Privacy > Aanmeldgoedkeuringen. Iedere keer als er van een nieuwe browser wordt ingelogd op jouw account, moet je – naast je wachtwoord – een code invoeren.
  • Je browser opschonen met een speciaal programma en een virusscan uitvoeren.

Bron: Opgelicht / RADAR

De Fraudehelpdesk krijgt veel meldingen binnen over zogenoemde Microsoftbellers. Criminelen misbruiken de naam van het softwarebedrijf en doen zich voor als medewerkers. Ze komen behulpzaam over, maar zijn uit op uw geld of persoonlijke gegevens.

Werkwijze
De oplichters vertellen bijvoorbeeld dat er computerproblemen zijn op uw pc en bieden oplossingen aan. Zo zeggen ze dat het nodig is om naar een bepaalde site te gaan om software te downloaden. Met het programma kan de helpdesk een diagnose stellen en op afstand het probleem oplossen. Wie hierop ingaat, loopt het risico dat er malware op de pc wordt geïnstalleerd.

Ook is het mogelijk dat potentiële slachtoffers naar frauduleuze websites worden geleid waar naar persoonlijke of financiële informatie, zoals uw creditcardgegevens, wordt gevraagd. Daarnaast kunt u het advies krijgen een virusscanner af te sluiten. Daarvoor moet worden betaald. Als u hierop ingaat, hebben criminelen toegang tot uw computer. Het betaalde bedrag bent u sowieso kwijt.

Kenmerken
Vaak spreken de bellers, mannen en vrouwen, Engels met een Indiaas accent. De ‘Microsofttelefoontjes’ worden via internet gepleegd. Als er al een nummer in beeld verschijnt, is dit niet het nummer dat bij de criminelen in gebruik is. Het is voor internetproviders niet mogelijk de identiteit te achterhalen en de nummers kunnen ook niet worden geblokkeerd. Wees ook alert op buitenlandse nummers. Als u het nummer niet kent, bel niet terug want dit kan hoge kosten met zich meebrengen.

Phishing en loterijfraude
De naam van Microsoft duikt ook op in phishingmails. Zo kan het zijn dat er naar uw creditcardgegevens wordt gevraagd, zijn er beveiligingsupdates nodig of moet u uw account valideren. Ga niet in op dit soort mails. Als het bericht een link bevat, klik daar niet op! Ook kan het zijn dat u de winnaar bent van een Microsoftloterij. Geef het winnende bedrag in gedachten nog niet uit, want dit staat bekend als loterijfraude.

Advies
Als u een ongevraagd telefoontje ontvangt van iemand die beweert van Microsoft te zijn, verbreek dan direct de verbinding. Microsoft belt klanten niet op.

Heeft u het gesprek niet afgebroken en handelingen verricht op uw pc op advies van de beller? Laat uw pc door een deskundige controleren op de aanwezigheid van schadelijke software. U kunt het beste weer internetbankieren als u zeker weet dat uw computer ‘schoon’ is. Zodra uw computer (weer) veilig is, doet u er goed aan uw wachtwoorden te veranderen.

Als u geen informatie heeft doorgegeven en ook geen software heeft gedownload, hoeft u niets te doen.

By Peter / Algemeen / / 0 Comments

Tot en met juli 2016 konden gebruikers gratis van Windows 7 of 8.1 naar Windows 10 overstappen. Voor gebruikers die zeggen gebruik te maken van de toegankelijkheidsopties van het OS, bleef dit aanbod echter staan. Microsoft maakte onlangs kenbaar dat ook daar op 31 december 2017 een einde aan komt.

Nu nog kunnen gebruikers naar een webpagina van de ontwikkelaar navigeren, daar aangeven dat ze gebruikmaken van ‘ondersteunende technologieën’, waarna ze direct een .exe-bestand kunnen downloaden waarmee de upgrade in gang gezet wordt. Het zou van gebruikers niet eens echt onoprecht zijn om te verklaren dat ze van deze opties gebruikmaken. Zo geeft Microsoft zelf sneltoetsen als voorbeeld van de toegankelijkheidsopties.

Op de webpagina stond voorheen dat Microsoft nog aan ging geven hoe lang dit verlengde aanbod precies zou blijven staan. Dat heeft het bedrijf nu ook gedaan op die pagina, hoewel op de Nederlandse pagina die wijziging nog doorgevoerd moet worden.

Hebt u nog geen Windows 10 op uw computer of laptop en wilt u hier graag nog gebruik van maken?
Informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden. Mailen kan naar: support@vankempenict.nl 

Microsoft stopt op 10 oktober 2017 met de ondersteuning voor Office 2007.

Dat laat het Amerikaanse bedrijf weten. Stoppen met ondersteuning betekent dat er na die datum geen nieuwe (veiligheids)updates komen. Eventuele nieuwe problemen met de programma’s uit Office 2007 worden niet meer opgelost. In Office 2007 zitten onder andere Word, Excel, Powerpoint, Outlook 2007.

Veiligheidsrisico
Programma’s en systemen die geen ondersteuning meer krijgen, blijven gewoon werken bij de mensen die ze op de computer hebben. Wel zijn zulke programma’s extra aantrekkelijk voor cybercriminelen en hackers. Gezien het verhoogde veiligheidsrisico is het niet aan te raden de programma’s van Office 2007 te blijven gebruiken op computers met internet.

Via gaten in verouderde software dringt veel software van criminelen binnen. Door upgrades van de verouderde software wordt dit voorkomen, maar wanneer er geen nieuwe updates meer beschikbaar zijn, loop je direct gevaar.

Ons advies
We adviseren om uw Microsoft Office 2007 te upgraden naar een nieuwere versie als de computer waarmee u werkt en voorzien is van office gekoppeld heeft met het internet.
Wij adviseren u graag hierover, neem contact met ons op voor meer informatie.

Yes! Aankomend weekend is het eindelijk zover.
Na twee maanden voorbereiding, wekenlang klussen (tussen al het werk door) kunnen we deze week de voorbereiding treffen om eind deze week over te gaan.

Om de verhuizing in zo kort mogelijk tijd te doen beginnen wij a.s. zaterdag 19 augustus en hopen maandag 21 augustus eind van de dag klaar te zijn.

Bovenstaande is de rede dat wij ervoor gekozen hebben om alleen voor spoedgevallen bereikbaar te zijn.
Indien er een spoedgeval is (klachten die niet kunnen wachten) / calamiteit voordoet neem dan via 0478 700 509 contact met ons op of per mail: support@vankempenict.nl.
Krijgt u als u belt de voicemail? Spreek deze duidelijk in en u wordt z.s.m. teruggebeld.

Ons nieuwe onderkomen is een kantoor en werkplaats. Het is zoals we nu ook hebben geen fysieke winkel.
Van Kempen ICT werkt uitsluitend op afspraak. Het is dus geen bezoekadres.

Wij willen iedereen bedanken voor de support, het meedenken en het begrip.
Helemaal super!